Dr. Kaoru NATSUDA
Dr. NATSUDA, Japonya’nın Ritsumelkan Asya Pasifik Üniversitesi’ndeki Uluslararası Okulu’nda profesördür. Doktorasını ekonomi alanında Avustralya’daki Sydney Üniversitesi’den ve Master derecesini Uluslararası Kalkınma çalışmaları alanında Birleşik Krallık’taki Bradford Üniversitesi’nden almıştır. Araştırma alanları, Asya ve Orta Avrupa’daki endüstriyel kalkınma, kırsal kalkınma ve politik ekonomi konularını içermektedir. Makaleleri, Politik Ekonomi Dergisi ve Avrupa Kalkınma Araştırmaları Dergisi de dahil olmak üzere pek çok dergide yayınlanmıştır. Halen, KSİ (Kamu Sektörü İşletmeleri) Araştırma Dergisi’nde (Emerald Yayıncılık) kıdemli yardımcı editör ve Uluslararası Kalkınma Konuları Dergisi’nde (Emerald Yayıncılık) yayın kurulu üyeliği görevlerini sürdürmektedir.
Prof. Dr. Ir. JG (Hans) WISSEMA.
Dr. J.G. (Hans) Wissema (1942) bir işletme danışmanı, yazar, girişimci, uluslararası konuşmacı ve Hollanda’daki Delft TÜ’nin emekli profesörüdür. Bir araştırma enstitüsü ve Akzonobel’deki kısa bir kariyerin ardından işletme danışmanı oldu ve birkaç yıl sonra kendi şirketini kurdu. Dr. Wissema birkaç şirkette icrada görevi olmayan yönetici olarak görev almış, geçici yöneticilik yapmış ve uzun vadeli Planlama, Mühendislik Yönetiminde (EEE İşlemleri ve Hollanda’daki pek çok işletme dergisinin yayın kurulu üyeliği görevinde bulunmuştur.
Vakar Seyyid
Waqar Syed AltaCorp Capital’daki (ABD) BD Kurumsal Araştırma’nın Başkanıdır. AltaCorp’a geçmeden önce Goldman Sachs’ın petrol sahası hizmetleri araştırma uygulamalarını yönetti. Syed’in enerji ve finans alanlarındaki otuz yıllık kariyeri Orta Doğu’da Schlumberger şirketinde başladı. Daha sonraları, Goldman Sachs, JP Morgan ve Deutche Bank gibi büyük finansal kurumlarda yatırım araştırmaları yaptı. Ayrıca büyümelerine katkıda bulunduğu ve daha sonra Merrill Lynch ve Macquaire Capital gibi önemli kurumlara satılan küçük özel yatırım bankalarında çalıştı. Pakistan’ın Lahor şehrindeki Mühendislik ve teknoloji Üniversitesi’nden almış olduğu Elektrik Mühendisliği Lisans derecesi ve ABD’deki Yale Üniversitesi’nden almış olduğu İş Yönetimi Master derecesine sahiptir.
Melikşah UTKU
1968 yılında Ankara’da doğdu. 1990’da Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1990-1992 yılları arasında London School of Economics’te ve 1996-1998 yılları arasında Marmara Üniversitesi’nde İktisadi Kalkınma üzerine yüksek lisans yaptı. 200’te Albaraka Türk’te Genel Müdür danışmanı olarak çalışmaya başladı. 2 yıl Albaraka Türk’te Başekonomistlik görevini yürüten Utku, 1995 yılından Aralık 2009’a kadar Yeni Şafak Gazetesi’nde ekonomi üzerine köşe yazıları yazdı. 2007-2009 döneminde Yatırımcı İlişkileri Müdürlüğü görevinden sonra, Aralık 2009’da CIO olarak başladığı genel Müdür Yardımcılığı’nı, Mali İşler, Bütçe ve Finansal Raporlama ve Kurumsal iletişimden Sorumlu CFO olarak sürdüren Utku, 2013 ve 2016 yılları arasında Borsa İstanbul yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Ekim 2016 tarihinden bugüne Albaraka Türk Genel Müdürü olarak görevine devam etmektedir.
Prof.Dr. Franco MOSCONI
Parma Üniversitesi ve Avrupa Parma Okulu’nda Jean Monnet Endüstriyel ekonomi profesörüdür. Daha önceleri Bologna Üniversitesi’nde araştırma görevlisi ve okutmanlık (1986-1988) ve italya Başbakanlık Ofisi’ne Ekonomi Danışmanlığı (1996-1998) yapmıştır. Bologna Üniversitesi’nde Ekonomi ve İş İdaresi’nden (yüksek şeref derecesiyle) mezun olduktan sonra uzmanlaşmak için Londra Ekonomi ve Siyaset Bilimi Okuluna devam etti. Uygulamalı bir ekonomist olan Dr. Mosconi’nin ilgi alanları Avrupa Sanayi politikası, KOBİler, sanayi bölgeleri ve kümeleri ve ‘’Emilian Modeli’ni’’ kapsamaktadır. Son çıkan kitabı Yeni Avrupa Sanayi Politikası, Küresel Rekabetçilik ve İmalat Rönesansı’dır.
Hasan DEMİRHAN
Halen Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası’nda Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Demirhan, aralarında başlıcaları proje finansmanı, krediler, ticaret finansmanı, özsermaye yatırımları, kredi kademeleri ve üye ülkelere sağlanan değişik türdeki garantiler olmak üzere Banka’nın çok çeşitli finans faaliyetlerini yönetmekle sorumludur. Bu göreve 17 Temmuz 2018’de başlamıştır. Hasan Demirhan bankacılık sektöründeki mesleki kariyerine 1987’de Ankara’daki Etibank’ta İç Denetçi olarak başlamıştır. 1997’de İstanbul’daki Kalkınma Yatırım ve Menkul Değerler Şirketi’nde Genel Müdür olmuştur. Demirhan 1999’da Cidde’deki İslam Kalkınma Bankası’na (İSKB) Kıdemli İç Denetçi olarak katılmış, mesleki gelişiminde Hazine Bölümü’ne geçerek 2009’da Bölüm başkanı olmuş ve bu görevde İSKB’nın yaygın fonlamaları, yatırımları, finansal yönetimi ve karşılıklı bankacılık ilişkilerini yönetmiştir. 2016’da Banka’nın öz sermayesi, kredi derecelendirme çalışmaları, bilanço yönetimi, stratejik finansal planlama ve finansal politikalar geliştirmeden sorumlu Finansal politikalar ve Planlama Analizi görevlerini üstlendi. Demirhan İSKB nın Varlıklar ve Borçlar , Yatırım ve Risk Yönetimi Komitelerinin üyeliğinde bulundu ve Bosna Hersek’deki Uluslararası Bosna Bankası’nın Denetleme Kurulunda İSKB nı temsil etti. Hasan Demirhan Ankara’daki Hacettepe Üniversitesi İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olmuş ve Birleşik Krallık’taki Exeter Üniversite’sinden banka İdaresi alanında yapmakta olduğu doktora çalışmasında tezini tamamlamanın son aşamasındadır.Demirhan 1964’te doğmuş bir Türk vatandaşıdır. Türkçe, Arapça ve İngilizce bilmektedir. Evli ve üç çocuk sahibidir.
Banu Onaral
Banu Onaral, Drexel Üniversitesinde H.H. Sun kürsü Profesörü ve Biyomedikal Mühendisliği Bilimleri ve Sağlık Sistemleri fakültesinin kurucu dekanıdır (1997-2014). Halen adına kurulan ‘’Küresel İnovasyon Ortaklıkları’’ programını ve bu konuda rektör danışmanlığı görevini yürütmektedir. Araştırma ve öğretim alanında akademik çalışmaları işlevsel beyin görüntüleme, ultrason ve optik yoğunluklu biyomedikal sinyal işlemciliği ve kompleks sistemler ağırlıklı bilgi ve sistem mühendisliğine odaklanmıştır. Çok sayıda doktora ve yüksek lisans öğrencisine tez danışmanlığı yapmış ve ar-ge laboratuvarı ve merkezleri kurmuştur. Üniversite laboratuvarında geliştirilen biyomedikal araştırmanın hızla ticarileşmesi konusunda ‘ Çevrimsel Araştırma’ (Translational Research) ve ‘Girişimci Teknoloji Aktarımı’ akımının küresel önderlerindendir. Biyomedikal mühendisliğinde dünyada ilk doktora unvanı alanlardandır.
Diego AULESTIA
Dünya Ticaret Örgütü ve Cenovada’ki diğer Ekonomik Örgütler’deki Ekvator temsilcidir. 2018’de DTÖ’nün Ticaret ve Kalkınma Komitesi’ne başkanlık etmiştir. Daha önceleri ülkesinde Uluslararası Ticaret Bakanlığı ve Kentsel kalkınma Bakanlığı görevlerinde bulunmuş olan Diego Aulestia aynı zamanda Ekvator Kalkınma bankası BEDE’nin başkanlığını yapmış, Latin Amerika Kalkınma Bankası CAF’ın (Karakas, Venezuella) kıdemli yöneticiliği ve ve Portekiz Büyekelçiliği görevlerinde bulunmuştur. Oregon Üniversitesi’nden (ABD) Ekonomi alanında ve Londra Ekonomi Okulu’ndan (BK) Latin Amerika Çalışmaları-Ekonomi Tarih alanında Master dereceleri almıştır. Ayrıca tarih (Ekvator’da) ve kent sorunları (Portekiz’de) alanlarında mezuniyet sonrası çalışmalar yürütmüştür. Halen Üniversidad Hemisferios’daki profesörlük görevinden izinlidir.
Alhadi ALWAZİR
Alhadi 199’ de en yüksek onu derecesiyle College Park Maryland Üniversitesi’ndeki uzay Mühendisliği Programı’ndan mezun olmuştur. Uzay bölümü Akademik Başarı, Robert M. Rivello Bursu ve Komposit yapılar alanında Yaz Bursu Ödüllerini kazanmıştır. NASA’nın Goddard uzay Uçuş Merkezi’nde Societe Generale’nin türev ürünleri ve finansal ürünler grubu için finansal mühendis olarak çalışmış ve Eastgate Capital Group’ta alt yapı ve canlı bilimi ile ilişkili yatırımlarla ilgilenen şirket ortağı olmuştur. Halen, başlangıç yatırımcısı olarak birkaç teknoloji ve canlı bilimi şirketiyle aktif olarak çalışmaktadır.
Ebru ÖZDEMİR Chairwoman at Limak Investmens
Ebru Özdemir, 1991’ de TED Ankara Koleji’nden mezun olmuş ve lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi (İstanbul,Türkiye) İnşaat Mühendisliği’nde tamamlamıştır. Fordham Üniversitesi’nden almış olduğu uluslararası iş ve finans alanında İş İdaresi Master derecesine (1997) sahiptir. Esas olarak altyapı ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren, bunun yanı sıra enerji üretimi ,dağıtımı, satışı ve ticareti, havalimanı, liman, hızlı tren istasyonu, köprü ve yol yapımı yatırımları hizmetleri de sunan Limak Şirketler Grubu’nun ülke içi ve uluslararası yatırım kolunu oluşturan Limak Yatırımlar’a 2007’ de katılan Ebru Özdemir halen şirketin başkanlığını yürütmektedir. Özdemir ayrıca Türkiye Dış Ekonomik İlişkiler Kurumu’nda (DEİK) Yönetim Kurulu Üyesi, DEİK/Türk Kuveyt İş Konseyi Başkanı, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) ve Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır ve Türk Sanayici ve İş Adamları (TÜSİAD) üyesidir. 2014’den bu yana Birleşmiş Milletler Avrupa Kamu -Özel sektör ortaklıkları ekonomik komisyonunun İşveren danışma Kurulu’na Türkiye’den seçilmiş yegane üye olan Özdemir aynı zamanda Amerikan Türk Derneği’nin Genç Toplum Liderleri Grubu’na da üyedir. Kendisi buna ek olarak, bütün iş alanlarında ve tüm seviyelerde çok çeşitli ve cinsiyet eşitliğine dayanan yetenekli insanlar havuzu oluşturmayı amaçlayan bir gönüllüler platformu olan Türkiye’nin Yüzde 30’u Kulübü’nün Kurucu ve yönetim Kurulu üyeleri arasındadır. Bunlara ilaveten Özdemir, Teknolojide Kadın Derneği (Wtech Türkiye) ve Sürdürülebilir Kalkınma Türkiye’nin (SKD) İş Verenler Konseyinde Yönetim Kurulu üyeliklerini sürdürmektedir. Küresel bir kadın liderler ağı olan uluslararası Kadınlar forumu Türkiye’nin de üyesi olan Özdemir ayrıca Boğaziçi Üniversitesi Vakfı ve Vodafone Vakfı Mütevelli Heyeti’nde yer almaktadır. 2016’dan bu yana MD Anderson Kanser Merkezi Mütevelli heyeti üyeliğinin yanı sıra Atlantik Konseyinin Uluslararası Danışma Kurulu, OSTİM Teknik Üniversitesi’nin Danışma Kurulu ve UNPD’nin İstanbul Uluslararası Kalkınmada Özel Sektör Merkezi(IICPSD) Danışma Kurulu üyeliklerini sürdürmektedir. Ebru Özdemir, 2016’da Limak Şirketler Grubu’nun, Limak Filarmonik Orkestrası’ndan Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK), Gülseren Özdemir başarı Bursu ve Küçük Mühendisler Programı’na (EKM) uzanan sosyal yatırımlarını yönetmek için kurulan özel bir vakıf olan Limak Vakfı Başkanı olarak görev yapmaktadır.
Rehan Chaudhry
Rehan Chaudhri Peak XV Advisors Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı ve teknoloji,sağlık hizmetleri ve gelişmekte olan enerji sektörlerinde küresel bir yatırımcıdır. Altrinsic global Advisors şirketinin eski müdürü ve portfolio yöneticisidirç Altrinsic’den önce $ 30 milyon yatırım fonun sahip Lazard Asset Management şirketinde portfolio yöneticiliği yapmıştır. Daha önceki yatırım deneyimleri Genel Müdür olarak Barndywine Asset Management’ın (Legg Mason grubu şirketi) küresel ve uluslararası fonlarını yönetmenin yanı sıra Morgan Stanlay için telokominikasyon hisse senedi araştırma analistliğini de içermektedir. Mesleki kariyerine bir teknoloji ve strateji yönetimi danışmanı olarak başlamış ve Booz, Allen & Hamilton’da çalışmıştır. Montreal’deki McGill Üniversitesi’nden mezun olan Chaudri İş İdaresi Master derecesini (MBA) Wharton Okulu’ndan almıştır.
Nuri BİRTEK
Halen İlam Kalkınma Bankası Üyesi Ülkelerde Kalkınma Finans Kuruluşları Birliği (ADFIMI) Genel sekreteri olan Nuri Birtek, daha önce Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans) Başkanlığı yapmış, döneminde Türkiye, ERASMUS programı dahil, AB eğitim ve Gençlik programlarına dahil olmuştur. Öncesinde, Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı bünyesinde ikili Ekonomik İlişkiler ve Teknik İşbirliği Daire Başkanlığı görevini yürütmüştür. Kariyerine ETİBANK’ta proje Mühendisi ve Yöneticisi olarak başlamış ve ardından Güney Afrika Witwatersrand(WITS) üniversitesinde araştırma mühendisi olarak çalışmıştır. Londra üniversitesinden (İmperial College) Mühendislik Lisansı, WITS Üniversitesinden Yüksek Lisansı vardır.
Muzaffer ÖZDEMİR
1969 yılında Artvin, yusufeli’nde doğdu. Kars- Sarıkamış ilçesinde lise eğitimini tamamladı. ODTÜ, İnşaat Mühendisliği bölümünü 1991 yılında tamamladı. Aynı bölümde Yüksek Lisans yaparken, araştırma görevlisi olarak çalışmalarını sürdürdü. 1994-2017 yılları arasında ERG İnşaat- Pİ Makine grubunda çalıştı. Halen Özaltın Holding CEO’su olarak görevine devam etmektedir. Ulusal ve Uluslararası anahtar teslimi büyük altyapı projeleri, yap-işlet devret modelinde enerji ve ulaşım alanında birçok projede yönetici sıfatıyla yer aldı. Özellikle inşaat makine ekipmanının yerli olarak üretimi ve dünyaya pazarlaması konusunda geniş tecrübeye sahiptir.
Ahmet KARAYİĞİT
1952 Dörtyol doğumlu İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun. Pervari, Ardahan, Çamlıhemşin ve Şebinkarahisar Cumhuriyet Savcılığı, Vezirköprü, Çanakkale, Gaziantep ve Balıkesir olmak üzere 20 yıl İl cumhuriyet Başsavcılığı görevinde bulundu. 27/11/2014 tarihinde Yargıtay üyeliği uhdesinde kalmak üzere Cumhurbaşkanlığı Hukuk Başdanışmanı olarak görevlendirildi. 23.02.2017 tarihinde Yargıtay Üyeliğinden emekli oldu. Cumhurbaşkanınca yeniden 23.02.2017 tarihinde Başdanışmanlığa atandı. Bakanlar Kurulu Kararıyla Kamu görevlileri Etik Kurulu Üyeliğine atandı. 24 yıl Cezaevi yönetti. Ceza hukuku, İnsan Hakları Eğitimcilik belgesi, Uzlaştırmacı, Arabuluculuk, Noterlik, Avukatlık ruhsatı sahibidir. Fransızca bilen Karayiğit, evli ve iki çocuk babasıdır.
Osman OKYAY
1966 yılında İstanbul'da doğan Osman Okyay, ilk orta ve lise eğitimini İzmir'de tamamlamış, daha sonra İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Amerika Birleşik Devletleri'nin University of New Hampshire Üniversitesinden yine Makine Mühendisliği alanında master derecesi bulunan Okyay, askerlik görevini müteakiben, 1990-1993 yılları arasında Digital Equipment Corporation şirketinin İstanbul ofisinde önce teknik servis mühendisi, daha sonra ise teknik servis planlama yöneticisi olarak görev yapmıştır. Digital'de çalıştığı dönemde, bankalar arası Elektronik Fon Transferi (EFT) sisteminin donanım altyapısının kurulması ve bakımı görevlerini yürütmüştür. 1994 senesinde Kale Grubu'na katılmış olan Okyay, aynı sene Koç Üniversitesi'nde, yöneticiler için açılan İşletme master programından dersler almıştır. 1994 yılında Kalekalıp A.Ş. Genel Müdür yardımcılığı görevi ile Kale Grubunda çalışmaya başlayan Okyay, 1997 senesinde Kalekalıp A.Ş. Genel Müdürlüğüne, 2000 yılında ise Kale Grubu Teknik Bölüm Başkanlığına yükselmiştir. Halen Kale Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır. Kale Grubuna katılımından sonra, grubun yüksek teknoloji alanlarına yönelmesi için gayret gösteren Okyay, Grubun Robotik ve Otomasyon, Endüstriyel Enerji Ekipmanları, yazılım ve simülasyon, yüksek teknoloji seramikleri, savunma ve havacılık sanayi gibi alanlarındaki yatırımlarını yönlendirmiş ve yönetmiştir. Okyay, Kale Grubu'nun General Electric, Pratt & Whitney gibi dünyanın dev şirketleri ile ortaklıklar yapmasını sağlamış, yine Savunma ve Havacılık sanayinde, Kale Grubu'nun, Lockheed Martin, Boeing, Airbus, Northrop Grumman gibi sektörün lider şirketlerinin doğrudan alt yapımcısı konumuna gelmesinde rol oynamıştır. Yine 2017 yılı Mayıs ayında, Kale Grubu'nun Rolls Royce ile Türkiye'de uçak motorları geliştirme, üretim ve bakım konularında faaliyet göstermek üzere ortaklık kurmasına liderlik etmiştir. Okyay, Kale Grubundaki görevlerinin yanı sıra bazı diğer kuruluş ve STK'larda da aktif görevler icra etmektedir. T.C. Ekonomi Bakanlığı'nın önderliğinde, Türkiye ile ABD'nin ekonomik alanda model ortaklık oluşturmasını desteklemek amacıyla kurulmuş olan Türk ABD İş Konseyi'nin 2013-2015 yılları arası Türk Kanadı başkanlığına seçilmiş olan Okyay, aynı zamanda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye-Kanada İş Konseyi Başkanlığı, Türkiye İngiltere İş Konseyi Başkan Yardımcılığı, Türkiye Amerika İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği, YASED Yönetim Kurulu Üyeliği, TOBB Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyeliği, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı, OYAK Genel Kurul Üyeliği, Boğaziçi Üniversitesi Vakfı ve Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevleri de sürdürmektedir. Okyay evli ve bir çocuk babasıdır.
Halil ŞENER
Bursa Erkek Lisesi ile ODTÜ İşletmeyi bitirdi. SBF’de yüksek lisans/doktora çalışmaları, Manchester Ünv. İktisat yüksek lisans; Boston Ünv.’de Organizasyon Tasarımı; MIT’de Harvard Kenedi Sukul’da Politik Yönetim ve Kurumsal Liderlik, IMF Enstitüsü Finansal Programlama, Dünya Bankasında Staj, New York’ta Finansal Kurumlar incelemeleri yaptı. DPT’de Sanayi-Ekonomi/Ağır sanayi-hafif sanayi ilişkileri, Sanayi ve KOBİ konularını takip, Bilim-teknolojinin/sanayi-ekonomiye etkisini çalıştı. Türkiye’nin AB ile entegrasyonu ve müzakereleri; Türk Dünyası Kurultayları; ABD, Çin, Rusya vb.nin üst düzey Asya strateji çalıştayında yer aldı. Bulunduğu görevler; Başbakan ekonomi danışmanlığı ofisi, DPT Müst. asistanlığı, Planlama uzmanlığı, AB Gn. Md.de daire Başkanlığı, Kalkınma Bakanlığı Müşavirliği, CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı elemanı. Son çalışmalarında; Türkiye’de Kalkınma Süreçleri ile Kurumlar Sisteminin Reorganizasyonu ve DPT’nin Kurumsal Değerlendirmesi, Kalkınmanın Gidişatı, Yapısal Sorunun Teknolojik Atılım ile Düzeltilmesi ve Son Dönem Ekonomi Yönetimine Tavsiyeler yer almaktadır.
A. OLADITOYE'yi kutsamak
Ibukun OLADITOYE halen Abuja Pan Afrika Küresel İlişkiler ve Strateji Enstitüsü'nün (PAIGAS) Direktörlüğünü yürütmektedir. PAIGAS, küresel ilişkilerin yönetimi ve yürütülmesi ile ilgili Pan Afrika görüşünün tanıtımı ve geliştirilmesine adanmış bir düşünce kuruluşu ve fikir savunuculuğunu yapan bir eğitim enstitüsüdür. Emekli bir Nijeryalı diplomat olan Büyükelçi Olatidoye sekreterya merkezi İstanbul olan ve çok uluslu bir organizasyon olarak hareket eden Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (D-8)’in Daimi Temsilcisi’dir. Büyükelçi Olatidoye, Eylül 2011 - Haziran 2015 tarihleri arasında Nijerya'nın D-8 Baş Temsilcisi olarak görev yapmıştır.
Büyükelçi Olatidoye, İstanbul'daki D-8 temsilciliğinde Nijerya Ofisi Başkanı olarak görev yaptığı süre boyunca, diplomatik hizmetteki kapsamlı deneyimi ile D-8’den Nijerya'ya çok ihtiyaç duyulan Doğrudan Yabancı Yatırımın (DYY) yönlendirilmesini sağlamıştır. Sekiz ülke arasındaki uluslararası ticaret seviyesi kendi döneminde ciddi bir gelişme göstermiştir.
Olatidoye, Nijerya ulusuna otuz beş sene hizmet ettikten sonra Temmuz 2015'te Nijerya Dış İşleri Bakanlığından emekli olmuştur. Büyükelçi Olatidoye, Nijerya'nın İstanbul'daki D-8 Ofisine Büyükelçi olarak atanmadan önce, Bakanlığın Nijerya'daki Bakanlık Genel Merkezi ve Nijerya'nın yurtdışındaki Diplomatik Misyonları'nda çeşitli görevlerde hizmet vermiştir. Ottawa, Kanada (1994-1996 ve 1998-2001); Ankara, Türkiye (2005-2009); Dublin, İrlanda Cumhuriyeti (1982-1983); Mogadişu, Somali (1986-1989) ve İstanbul, Türkiye (2011-2015). Bakanlık Merkez Ofisindeki son görevini Dışişleri Bakanlığı Daimi Sekreterlik Direktörü olarak 2009-2011 yılları arasında Abuja’da gerçekleştirmiştir.
Bu arada, Dışişleri Bakanlığı'nda otuz yıla yayılan diplomatik kariyeri boyunca (1980-2015), Büyükelçi, Dışişleri Bakanlığı Genel Merkezinde Daimi Sekreterlik Direktörlüğü, Uluslararası Kuruluşlar Daire Başkanlığı, İkinci Birleşmiş Milletler Dairesi, Avrupa İşleri Dairesi, Batı Afrika Dairesi, İkili Ekonomik İşbirliği Dairesi ve ayrıca Bakanlığının Hukuk Hizmetleri Dairesi Direktörlüğü gibi çeşitli bölümlerde görev yapmıştır. Ayrıca çeşitli pek çok uluslararası konferanslara, seminerlere ve çalıştaylara katılmıştır. Birleşmiş Milletler (UNGA) New York, ABD'de yıllık Genel Kurul'da Nijeryalı delegasyonlar adına özel danışman olarak ve yurtdışındaki Nijerya Cumhurbaşkanlığı ziyaretlerinde delegasyon üyesi olarak münferit görevde bulunmuştur.
Nijerya Lagos Üniversitesi'nden Uluslararası Hukuk Diplomasi (MILD, Hukuk Sistemi &Uluslararası Hukuk) alanında Yüksek Lisans derecesi olan Büyükelçi Ibukun Olatidoye’nin ayrıca Lagos Üniversitesi Uluslararası Hukuk Yüksek Lisans Diploması Sertifikası (PGD) ve Felsefe Lisans Diploması (BA Hons.) bulunmaktadır. Çeşitli yerel ve uluslararası burs programlarına katılmıştır.
Sosyal Gelişime odaklanan çeşitli sosyo-kültürel kuruluşların üyesi olan ve çocukları çok seven Büyükelçi Olatidoye okumaya ve seyahate ilgi duymaktadır.